WAT IS pITCH EN pUTT GOLF

VEEL GESTELDE VRAGEN Over de organisatie Pitch&Putt Golf
Waar is Pitch&Putt Golf ontstaan?
De bakermat van Pitch&Putt Golf ligt in Ierland en Engeland. Al sinds 1935 zijn daar op de vele banen duizenden actieve spelers te vinden. Met name in Ierland worden er wekelijks toernooien en competities gespeeld. De eerste Pitch&Putt Golfbaan in Nederland werd in 1998 in Koekange geopend. De oprichters in ons land hebben mee aan de wieg gestaan van de oprichting van internationale bonden waarbij al 19 landen betrokken zijn.

Hoeveel Pitch&Putt Golfbanen zijn er in Nederland?
Pitch&Putt Golf kan je in GEHEEL Nederland op 25 banen spelen.

Over het spel Pitch&Putt Golf en hoe speel ik het? (klik hier) 
Is Pitch&Putt Golf voor iedereen?
Pitch&Putt Golf is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Wat kost het?
Een rondje 9-holes Pitch&Putt Golf speel je al vanaf 11,50 per persoon.

Mag iedereen zomaar een Pitch&Putt Golf baan betreden?
Ja, in principe mag iedereen op een Pitch&Putt baan spelen. Voor je eigen comfort en het behoud van de banen bevelen we echter wel aan om sportschoenen te dragen of minimaal een schoen met een vlakke zool zonder profielen.

Moet ik in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB)?
Nee, je hoeft niet over een golfvaardigheids bewijs te beschikken om Pitch&Putt Golf te kunnen spelen. Iedereen die spelen wil is welkom! Ook wanneer je nog nooit eeder gespeeld hebt, kunnen we je binnen vijf minuten voldoende basis mee geven om een leuke ronde te spelen.

Ik speel al jaren golf. Is Pitch&Putt Golf wel wat voor mij?
Pitch&putt is ook zeer geschikt voor (ervaren) golfers. 70% van het golfspel is het korte spel, zoals iedere golfer weet win of verlies je daar de meeste slagen. Pitch&Putt Golf zorgt er voor dat je in korte tijd het belangrijkste deel van het golfspel kan oefenen. Een jaar een keer per week een rondje en je golfhandicap schiet omlaag. Het is aanvankelijk wel wennen voor een golfer; op een pitch&putt baan word je extra uitgedaagd hoge ballen te spelen over de hindernissen.

Ik heb een aantal keer Pitch&Putt Golf gespeeld en vind het erg leuke sport. Hoe nu verder?
De eerste stap is dan om donateur te worden van de NPPB (Stichting Nederlandse Pitch&Putt Bond). Het donateurschap geeft u de mogelijkheid om in contact te komen met andere regelmatige spelers en deel te nemen aan de competities en toernooien op uw “thuisbaan”. Tevens ontvangt u via de BirdieMail alle recente informatie over de NPPB en Pitch&Putt Golf. In combinatie met een baanlidmaatschap krijgt u met uw NPPB kaart korting op alle Pitch&Putt Golfbanen in Nederland.

Mag ik op een Pitch&Putt Golf baan gewoon met mijn eigen uitrusting spelen?
Ja, op een Pitch&Putt Golfbaan mag je met eigen materialen spelen. Houd hierbij wel de basis principes van Pitch&Putt Golf in acht; namelijk dat het spel met maximaal drie clubs gespeeld wordt waarvan één een putter is. Er is natuurlijk niets op tegen om tijdens een oefenronde met verschillende ijzers te spelen. Er is -voor de duidelijkheid- ook materiaal aanwezig voor gebruikers die dit niet zelf meegenomen hebben of bezitten.

Over het boeken van een groepsuitje
 Voor welke groepen is Pitch&Putt Golf geschikt?
Pitch&Putt Golf is voor iedereen geschikt, zowel individueel als in groepsverband (bedrijfsuitje, familie bijeenkomst of een sportvereniging). Een uitje is goed te combineren met een leuk lunch, BBQ of diner-arrangementen. Een rolstoel is niet overal mogelijk, dit gaat in overleg met de baanbeheerder.

Zijn er ook prijzen voor de winnaar?
Die zijn altijd aanwezig op aanvraag. Bespreek dit bij je reservering en de opties worden doorgenomen. Bijvoorbeeld een heuse Pitch&Putt Golf medaille voor het winnende team. Er wordt namelijk overwegend in teamverband gespeeld om zo een stuk gezelligheid toe te voegen en de verschillende niveaus samen te brengen. Ook de minder getalenteerde speler kan op deze wijze prima met de geoefende golfer spelen..

Alle arrangementen kunnen worden aangepast op uw wensen

Pitch & Putt voor iedereen.

Onze baan is gelegen in de mooie natuur op de Lemelse berg.

Footgolf of Voetgolf, u speelt het bij ons op een separate baan.

9 Holes par 3  

Het clubhuis,  een engelse pub

Van een koffie tot een uitgebreid buffet maar ook een lunch.

Ook in de winter..

Op afspraak kunnen wij u een compleet winter programma samenstellen.